2016. május 20., péntek

Kelly Creagh - Árnyék mélyén


Jó rég volt már a blogon könyvajánló, mára viszont az egyik kedvenc könyvem 2.részét hoztam. :)  A tanulás miatt kicsit félretettem a könyvolvasást, mert én szeretem egyszerre - pár nap alatt kiolvasni, ha kezembe akad egy könyv. Szeretek olvasni, a történetek meg túl izgalmasak, hogy hetekig pihentessem a polcon.
Ebben a könyvben Edgar Allan Poe verseivel is találkozhatunk, ami nálam megint egy plusz pont, mert szeretem az író műveit. Aki olvasta az első részt, az tudja, hogy két diákról szól a könyv, akiket egymás mellé osztottak be egy beadandó dolgozat és előadás miatt. Így csöppent bele a pomponlány az elzárkózott fiú életébe.
A második részben Varen az álomvilágban ragadt, Isobel pedig próbálja kihozni onnan őt.
Nekem az első rész jobban tetszett, ebből a részből hiányolom Varent. A fiú csak egy utolsó rövid, befejező részt kap a könyvben. 

A történet a vége fele kezd izgalmas lenni igazán, amikor Isobel végre eljut Baltimore-ba, ahol  a Poe-köszöntő évfordulóján végre találkozik Reynoldsal és bejut a másik világba. Sajnáltam, hogy ott olyan hamar lezörgették az eseményeket, szívesen olvastam volna még több fejezetet is az ott történtekről. Sok mindenre még így sem kaptam választ, például mi  történt Varen anyukájával, Varen mit csinált ez idő alatt az álomvilágban, vagy hogy tudott láthatóvá válni a másik világban.
Viszont jó pár, eddig kérdéses részre választ kaptam: kiderült, hogy a démonok kicsodák - micsodák, Poe halála, Lilith és Reynoldsról is egész sok minden kiderült.
Szóval nekem az első rész jobban tetszett, de alig várom, hogy kiolvashassam a harmadik, egyben a történet befejező részét. :) Többet viszont nem szeretnék elárulni, legyen meglepetés az olvasóknak. ;)


Borító: 10/5
Tartalom: 10/9
Kedvenc szereplő: Isobel, Varen, Lilith
Nem kedvelt szereplő: Isobel apja, Reynolds
Kedvenc rész: befejező epilógus - Varen

"Varen Netherst foglyul ejtette egy veszedelmes álomvilág – egy alattomos és sivár világ, ahol Edgar Allan Poe rémtörténetei életre kelnek. Isobel Lanley, akit furcsa látomások és Varen teremtményeivel terhes rémálmok gyötörnek, az egyetlen, aki megmentheti a fiút. 
Isobel tudja, hogy egyetlen reménye egy baltimore-i temetőben fekszik. E helyen, Edgar Allan Poe születésének minden évfordulóján kora reggel egy titokzatos idegen, a „Poe-köszöntő” teszi tiszteletét a legendás költő sírjánál. 
Csak a Poe-köszöntő ismeri az átjárót a két világ között. Hatalmas veszély leselkedik azonban Isobelre. Egy fehér lepelbe burkolózó, gonosz ősi szellem les rá, aki el akarja őt szakítani Varentől. Amikor végre rátalál a fiúra, rájön, hogy ő már nem az a csöndesen tűnődő fiú, aki valaha rabul ejtette a szívét, hanem egy sötét erő, hatalmas és ellenséges. 
Vajon Isobel legnagyobb szerelme a legádázabb ellensége is lesz egyben?"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések