2014. október 5., vasárnap

Uralkodjon sokáig!


Tegnap elstartolt az "Uralkodónő. Már írtam egy rövid ismertetőt a Reign 2.évad kezdéséről, időpontjáról.  Általában nem szeretem az ilyen történelmi filmeket, de ez valahogy már az első résztől fogva megfogott.
Míg az első évad az erőviszonyokról szólt, most egy kicsit nagyobb problémával kell szembenézni hőseinknek. 
A történet ott fejeződött be, hogy Henry, a király halott, pestis járvány fenyegeti a királyságot és Frances épp ellovagol a születendő gyermeke után.
Szerintem nem volt egy rossz befejezés, hagy kívánnivalót maga után. Legalábbis engem nagyon is érdekelt, hogy milyenre alakítják a következő évadot.
A kezdés is jó volt, egész eseménydúsnak mutatkozott. Rengetegen meghaltak, már az első nap a járványban. Kicsit gusztustalanra maszkírozták a "járványban" szenvedőket, amiből szerencsére nem sokat mutattak.

Mary ismét hozta a szokásos formáját, az elveit nem adja fel, még ilyen időkben sem. Nem hagyja, hogy mások zsarolják és olyan dolgokra kényszerítsék ami ütközik az ő elveivel. Ellentétben Catherinevel, de még őt is sikerült kicsit lelassítania Nostradamus segítségével. 
Ebben az első részben nem voltak véres látomásai, mint az első évadban. Még arról sem esett szó, amit Nostradamus látott, miszerint Frances meg fog halni. A látomásában gyermekeik voltak Maryvel, de neki nem sok volt már vissza.

"-Az anyja tudja, és az apja is tudta. 
A szíve az ő vérüket pumpálja, és nincs ősibb, vagy erősebb, mint az uralkodói vér.
Majd meglátod!"
Szerintem a nemesnek igaza lesz Francessel kapcsolatban, meg fog változni, akár tetszik Marynak, akár nem. Most ő a király, a hatalom pedig sok mindenre képes. Yvett és Leith kapcsolata nem tartott túl sokáig, ugyanis a lány a rész végén meghalt. Érdekelt volna, ha egy kicsit jobban kibontakoznak, Greer miatt főleg. Azt viszont nem tudtam eldönteni, hogy Greer féltékeny volt e a lányra, vagy tényleg jót akart a férjének és a lányának.
Vajon Greer és Leithnek van még jövője együtt? Minden történetben van egy lány, akit a családja kényszerít egy vagyonosabb emberhez, ő mégis a szegény parasztfiúba lesz szerelmes.  

Francesnek megszületett a gyermeke, aki talán az egyetlen. Ugyanis Maryvel eddig hiába próbálkoztak, nem sikerült. Ez a rész engem annyira nem fogott meg, az is egyértelmű volt, hogy Frances nem fogja hagyni Lolanak elvinni a gyermekét messzire.Kicsit erőltetett, hogy odalovagol minden áron, aztán képtelen még csak ránézni is a gyermekre, végül pedig a karjaiban tartva rájön, hogy nem válik meg tőle. 


Kenna és Bash nagyon aranyosak együtt. Henry miatt kénytelenek voltak összeházasodni, végül egész jól alakulnak közöttük a dolgok. Kár, hogy sokan egy ringyóként kezelik Kennat, mert ő volt a király ágyasa, a halála után, pedig nem kap ugyanolyan tiszteletet. Kenna fogadott gyermeke, Pascal viszont elkapta a betegséget és meghalt. Amit mondjuk annyira nem is bánok, mert számomra mindig úgy tűnt, mint aki valami rosszban sántikál. 


Egy kis túlvilági rész sem maradhatott ki, kicsit a szellemekkel suttogókra emlékeztet, de ennek ellenére érdekel a folytatás. 

"-Életben maradsz. De nem tudom, nekem hol kéne lennem. 
Ez igaz sok másikra is, és ők dühösek. 
Nem megyünk el. Nem, amíg nem végeztünk.
-Végeztetek? Mivel?
-Eljő a leszámolás."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések