2014. október 29., szerda

Kerstin Gier: Időtlen szerelem trilógia

Bevallom először azért vettem ki a könyvtárból a sorozatot, mert nem volt más könyv, ami megtetszett volna, ennek ellenére imádtam Gwendolyn és Gideon történetét. Teljesen más dolgokon alapul, mint a vámpíros-vérfarkasos könyvek, egy egészen más világba kalauzol el minket a történet.

Fülszöveg:

 

 Olykor tényleg nagy terhet jelent egy rejtélyekkel teli családban élni. A 16 éves Gwendolyn legalábbis meg van győződve erről. Amíg egy napon egyszerre – mint derült égből a villámcsapás – a 19. és 20. század fordulóján nem találja magát, és világossá nem válik számára, hogy ő maga a legnagyobb rejtély a családban. Amit viszont még csak nem is sejt: az időutazások alatt kerülendő a szerelem. Mert ettől aztán tényleg a feje tetejére áll minden!
Kerstin Gier bestseller-szerző utánozhatatlan érzékkel kelti életre a legcsodálatosabb érzést a világon!
Éld át te is Gideon és Gwen kalandjait, akik szerelmükkel áttörnek az idő korlátain!


"Friss szerelmesként a múltba utazni – ez talán nem a legjobb ötlet.
A tizenhat éves újdonsült időutazó, Gwendolyn legalábbis így gondolja.
Neki és Gideonnak ugyanis épp elég a gondjuk anélkül is.
Például meg kell menteniük a világot. Vagy meg kell tanulniuk menüettet táncolni.
(Egyik sem igazán egyszerű!)

Amikor ráadásul Gideon nagyon titokzatosan kezd viselkedni, Gwendolyn számára világossá válik, hogy mihamarabb át kell vennie az irányítást a saját hormonjai felett. Különben semmi nem lesz az időtlen szerelemből!
"Mit tesz az, akinek összetörték a szívét? Úgy van. Telefonál a legjobb barátnőjével, csokoládét majszol és hetekig dagonyázik a boldogtalanságban. Csak az a bökkenő, hogy az akarata ellenére időutazóvá vált Gwendolynnak egészen más dolgokra kell tartalékolnia az energiáit: például a túlélésre. Mert azok a szálak, amelyeket a kétes hírű Saint Germain gróf még a múltban illesztett egymáshoz, immár a jelenben is veszélyes hálóvá szövődtek.
Ahhoz, hogy felfedjék a titkot, Gideonnak és Gwendolynnak nem elég eltáncolni egy menüettet a 17. század egyik legpompásabb bálján, hanem hanyatt-homlok kell belevetniük magukat a kalandokba bármelyik évről is legyen szó…"
Borítók: elsőre nem nyerte el a tetszésemet, de megszoktam. Legalább a címek és a színek passzoltak. : )
Történet: érdekes, eseménydús, nem lehet megunni!
Kedvenc rész: amikor kiderült, hogy ki és mi a szándéka a grófnak.
Kedvenc szereplők: a két főszereplő a kedvencem, Charlottet is megszerettem a végére, és persze a kis vízköpő. : )
Legjobb gonosz szereplő: Természetesen a gróf, kegyetlen és önző, de a végén minden jóra fordul. 
Szerelmi szál: Lucy és Paul története lenyűgöző. : ) Gideont  kicsit ridegnek érzem, néha még én is kételkedtem a szándékaiban.
Ami nem tetszett: kicsit lassan indult be a történet és lehetett volna még több könyv is! : )
A könyv alapján film is készült az első részből. Nem sok olyan film van a könyvek alapján, ami jól sikerül, nos ez egy kivételes film. Nekem elnyerte a tetszésem, nagyjából olyanra sikeredett, amilyenre elképzeltem fejben a történetet. Sőt még jobb is lett. : )


Kis érdekesség: "A feltehetően magyar származású Saint-Germain gróf azt állította, feltalálta a fiatalság elixírjét, és ő maga 300 éves. A 18. században több leírás is született róla. Az 1700-as évek elején és a század végén íródott feljegyzések is mind negyvenes férfinak említik a grófot, aki ez idő alatt mintha nem öregedett volna. Saint-Germain születési helye és ideje sem tisztázott, halálának időpontját 1784 elejére teszik, de még a 19-20. században is többen látni vélték a grófot."

 Nem rég akadtam rá erre a cikkre. Nem tudom mennyi igaz belőle, ki mit hisz el, a leírtakból. : )
Itt olvashattok még a  grófról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések