2014. október 2., csütörtök

Haven

" Haven első látásra csak egy, a sok New England-i, tengerparti kisváros közül, különös boltjaival, festői partjával és forgalmas kikötőjével. Egy nap Audrey Parker (Emily Rose) FBI ügynököt rutinmunka miatt a városba küldik. Audrey lassan elkezdi megismerni Haven titokzatos, sötét oldalát is...
Nyomozása során rájön, hogy a város lakói közül sokan természetfeletti képességekkel bírnak, akik különleges tulajdonságaikat nem képesek kontrollálni. Audrey nem csak könyörtelen, jól képzett nyomozó, de vonzó és okos is, ösztönös megérzésekkel megáldva. Lassan rájön, hogy egyedül ő képes megmenteni ezeket az embereket, ezért úgy dönt, hogy Havenben marad - nem csak azért, hogy fényt derítsen a rejtélyekre, hanem hogy még mélyebbre ásson a saját történetében is, kiderítse saját magával kapcsolatban az elrejtett igazságokat, és azt, hogy miért kötődik ennyire ehhez a szokatlan helyhez.
Audrey partnere a nyomozás során Nathan Wuornos (Lucas Bryant), egy helyi detektív lesz, akiről később kiderül, hogy szintén természetfeletti képességekkel bír. Nathan érzéketlen mindennemű érintésre, a fájdalomtól egészen egy egyszerű emberi érintésig - legalábbis ezt akarja elhitetni... Nathan riválisa Duke Crocker (Eric Balfour) a törvény mindkét oldalán dolgozik. A háttérben pedig Haven lakosai állnak, akik hol segítik, hol akadályozzák Audrey utazását: a testvérpár Vince és Dave Teagues, a helyi lap, a Police Chief Wurnos tulajdonosai, vagy éppen Nathan édesapja - mint sokan mások Havenben - szintén őrzik a városka titkát."


A sorozat első évada kicsit unalmasan indult. Amíg kitartott a szinkron, magyar hanggal néztem, aztán az itthoni megjelenést lehagyva feliratra váltottam – megéri így is nézni szerintem. Első ránézésre nem egy nagy eresztés, de érdemes kitartani az elején. :) Ahogy elmerülünk Haven világában – csak úgy, mint Audrey, a főszereplő – egyre érdekesebb összefüggések és további rejtélyek merülnek fel.
Audrey egy nyomozás miatt Havenbe érkezik, ahol régi fényképeken megpillantja az anyját, akit nem is ismert - ezért ott marad, megpróbál utánajárni. Később kiderül, hogy a képeken szereplő nő ő maga - itt kezd kibontakozni a sztori magja. A történet fő hajtóereje – főleg a sorozat elején – azaz a problémások megjelennek, kiderül róluk, hogy kik és mik, a korai részekben tulajdonképp epizódonként egy-egy problémás utáni nyomozás, a személy megmentése van a középpontban. Ezen nyomozások folytán kerülünk előre a történetben, lassan megismerve Audrey eredetét.
Lassacskán elnyerte a tetszésem, ezért már felirattal muszáj néznem. Nem bírtam kivárni a folytatást. :)
Így most már az 5.évadnál tartok.
A 4. évadzáró érdekesre sikerült, talán az eddigi legizgalmasabb évad volt. Sok minden kiderült a problémásokról, hogy honnan erednek, stb. Audreyről kiderült, hogy valójában gonosz, vele kezdődtek a bajok - most pedig visszanyerte emlékeit, korábbi gonosz identitását. 

A szereplőkről: 

Audrey Parker: ő az egyik főszereplő. Akkor kezdődnek a bajok, amikor ő a szigetre érkezik. Az elejétől kezdve kedvelem, aranyos, szimpatikus szereplő. Szerintem a színésznő jó választás volt erre a szerepre. Nekem úgy tűnik, hogy nem ő irányítja a szálakat, hanem az események magával sodorják őt is.
Minden nyomozási ügyben elszánt, szerintem nélküle nem sikerült volna megoldani a rejtélyeket. 


A másik főszereplő Nathan Wuornos. Amolyan szürke szereplő számomra. Mindig Audreyt követi mindenben. Az már a legelejétől világos volt, hogy ők ketten egymásba szeretnek. Legalabbis Nathan részéről így van, Audrey részéről mindig is kétségeim voltak kicsit. Ő is problémás, nem érez semmit, hideget se, meleget se, stb. Kivéve Audreyt, őt érzi, szerintem főképp ezért szeretett bele. Végre talált egy embert, akit érezhet. 


A harmadik szereplő Duke Crocker. Nekem ő a kedvencem. Igazán színes egyéniség. A színészt is kedvelem. A sorozatban pár vicces rész is hozzá kapcsolódik. Sok nyomozásban segédkezik, ugyanakkor ő bűnöző, csempész. Még egy kis étterme is van. Audrey pedig nála bérel lakást. Ő is szereti a lányt, legalábbis volt pár közös pillanatuk. Duke a megoldás a problémásokra, ugyanis képes elnyelni az erejüket. Az apja öröksége, ugyanakkor az is, hogy ölje meg Audreyt. A 4. évadban a testvére is feltűnik, aki szintén megkapja az adottságot. Neki túl sok szerep nem jutott, Duke kénytelen volt megölni őt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések