2014. szeptember 11., csütörtök

Szépség és szörny - Beauty and the Beast


"A tinédzser Cathrine Chandlerre és édesanyjára fegyveresek támadnak, és a lánynak végig kell néznie, ahogyan anyját megölik. Cathrine életét csupán egy különös lény közbelépése menti meg.

Évekkel később Catherine-ből nyomozó válik, és egy ügy kapcsán ismét összetalálkozik a férfival, akinek életét köszönheti. Catherine megmentője, Vincent Keller szörnyű "betegségben" szenvedő orvos. Ha feldühítik, rémisztő erejét féken tartani képtelen félelmetes szörnyeteggé válik. Vincentről az igazságot eddig csupán J. T. Forbes, a férfi legjobb barátja ismerte. A találkozás után Cat és Vincent között erős vonzalom és mély barátság alakul ki, és Cat tudja, elérkezett az alkalom, hogy végre anyja halálának körülményeiről is többet tudhasson meg. Catnek azonban Vincenttel való kapcsolatát a férfi érdekében mindenki előtt titkolnia kell. Nem tudhat róla sem a főnöke, Joe Bishop, sem nyomozótársa, Tess Vargas, de még jó barátnője, Evan Marks sem."
Nem tudom mennyire ismert sorozat itthon a Szépség és a szörny. Már magyar szinkronnal is vetítik a tv-ben. Én még régebben felirattal kezdtem nézni a sorozatot.
A történet ismerős lehet, egy régebbi változat már készült belőle és a disney meséről se feledkezzünk meg természetesen. Egy olyan történet, ahol a szerelmeseknek nagyon sok mindenen kell keresztül menniük, hogy együtt lehessenek. Rengeteg kitartásra van hozzá szükség.
A főszerepet, a Smallvilleből már jól ismert Kristin Kreuk (Lana) és számomra új színész Jay Ryan kapta. Szerintem jó szereplő választás volt. Mellékszereplők közül akad ismerős arc. Cat kishúga, Heather (Nicole Gale Anderson ) Akit a Ravenswoodból ismerhettek.
 Kristin Kreuk gyönyörű és jól játssza a szerepét. A dögös színészről ugyanez a véleményem. :) 
A történet izgalmasan indult. Kár, hogy a kezdeti lelkesedésem eléggé aláhagyott. Az első pár rész után szinte ismételték egymást az események. Mindig ugyan az, szegény Vincentnek menekülni kell, Catherine pedig fedezi őt.
Néha voltak érdekes részek is. Például: kiderül, hogy nem csak Vincent az egyetlen szörny, érdekes medál ami lefogja a szörnyek erejét és a amikor egy rész erejéig a kertvárosba költöznek. Az a rész az egyik kedvencem volt. Kár, hogy hamar vége lett. Pedig még elnéztem volna egy darabig.
A 2. évad végére felkeltette a figyelmemet. Cat döntésén sok minden múlik. Ahogy annak idején az őse rosszul döntött, ő is majdnem elkövette azt a hibát. Az utolsó résznél két szálon fut a történet. Cat rokona és az ő szörnye és a mostani Cat és Vincen között. 
Amikor épp azt hittem vége az egész sorozatnak. Végre Vincent megmenekült, a gonosz meghalt és happy end lett volna...
Csak egy érdekes évadzáró: pár ügynök felkéri őket, hogy segítsenek megmenteni az emberiséget. Van a világban valami sokkal nagyobb gonosz is. Ezek után izgatottan várom a történet folytatását, remélem nem okoz ismét csalódást!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések