2014. szeptember 6., szombat

Josephine Angelini: Baljós csillagok
"Vajon szembeszegülhetsz-e a sorsoddal?

Helen Hamilton tizenhat éven át próbálta eltitkolni, hogy más, mint a többiek, ami igencsak nehéz feladatnak bizonyult egy olyan apró és nyugodt szigeten, mint amilyen Nantucket. A helyzet azonban egyre vészjóslóbbá válik: Helen rémálmokat lát, és amikor felébred, az ágyneműje csupa piszok és por. Az iskolában hallucinációk gyötrik: minduntalan három nő jelenik meg előtte, akiknek szeméből könnyek helyett vér folyik.

Amikor Helen először találkozik Lucas Delosszal, még nem sejti, milyen szerepet szán kettejüknek a sors abban a tragédiában, amely a történelem során újra meg újra megismétlődik. Ahogy Helen fokozatosan földeríti ősei titkát, rá kell jönnie, hogy a mítoszok nem csupán legendák. És azzal is szembesülnie kell, hogy még a félistenek sem tudnak szembeszállni az erővel, amely hol egymás mellé sodorja a fiút és őt, hol elszakítja őket egymástól."

 Nyári kedvencemet mutatom most be nektek. Általában vörös pöttyös könyveket szoktam olvasni mostanában, de megakadt a szemem ezen a borítón. Elolvastam a fülszöveget és nagyon megtetszett a történet. Szerencsére nem olvastam kritikákat a könyvről, sokan rossz véleménnyel vannak róla. Szerintem jó könyv, már alig várom, hogy elolvassam a folytatásokat is. Szeretem a görög mitológiához kapcsolódó történeteket. Ez a könyv pedig egy ehhez hasonlót mutat be.

A főszereplő Helen, elsőre nem tartozott a kedvenceim közé. Megint egy olyan lány, aki nem nagy népszerűségnek örvend, kilóg a sorból. Iskolába jár, stb.. éli a szokásos unalmas életét. Szerencsére hamar megváltozik ez a kép. Amikor Lucas belép az életébe, akkor kezdtem megkedvelni.
Helent rémálmok gyötrik, és gyilkos haragot érez valaki iránt, akit nem is ismer. Egy új család költözik Nantucketbe. Akik kölcsönös ellenszenvet éreznek a lány iránt.
Amikor végre körvonalazódik, hogy Helen és az új lakók is a félistenek leszármazottai, kezd érdekes lenni a könyv. Szerintem néha túl sok információt osztott meg az írónő, amikor a görög mitológiáról ír. Itt kicsit jobban kell figyelni a történetre, mert hamar belegabalyodsz.
Lucas az egyik kedvenc szereplőm, a másik Claire. Claire már kiskora óta tudta, hogy Helen más mint a többi gyerek. Mégis kitartott mellette. A vicces részek főként neki köszönhetők.
Helennek és Lucasnak sikerül megtörni egy átkot, de még így sem lehetnek együtt. (Ezt valahogy sejteni lehetett. :D)
A történet vége fele feltűnik a lány anyukája is. A szándékait sikerült megértenem és még meg is kedveltem.
Pont a legizgalmasabb résznél lett vége a történetnek. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések