2014. július 14., hétfő

Cassandra Clare: A végzet ereklyéi


Nagyon megtetszett a pokoli szerkezetek trilógiája, így megpróbálkoztam a másik könyvsorozatával is. Ami napjainkban játszódik, úgyszintén az árnyvadászok világában. Ugyanazok a lények, helyszín, törvények csak más szereplőkkel. Engem valahogy jobban megfogott a másik könyvsorozat. : ) 
 Egy szereplő van aki viszont visszatért és itt is állandó szereplő lett, ő Magnus Bane. Később külön könyvsorozatot is kapott a boszorkánymester.  

"A legendák szerint az első árnyvadász Jonathan Shadowhunter ezer évvel ezelőtt megidézte Razielt, az angyalt, a Végzet Ereklyéinek segítségével. Az angyal a saját vérét emberek vérével keverte össze a Végzet Kelyhében így hozván létre az árnyvadászokat. A sorozatban az árnyvadászok mellett létezik még négy természetfeletti faj. A négy „alvilági család”: a tündérek, a boszorkánymesterek, a vámpírok és a vérfarkasok. Évszázadokkal ezelőtt háború dúlt az alvilágiak és az árnyvadászok között, később azonban megkötötték a fegyverszünetet mely lehetővé tette a békés együttélést. Egyes árnyvadászok azonban ellenezték a fegyverszünetet. Közülük való az első három könyv főgonosza Valentine Morgenstern is."

A történet első pár kötete főleg erre a szálra épül.


Végzet ereklyéi sorozat kötetei:
-Csontváros
-Hamuváros
-Üvegváros
-Bukott angyalok városa
-Elveszett  lelkek városa
-Mennyei tűz városa

Mindegyik részről nem fogok külön írni, az kicsit sok lenne. :D Annak ajánlom aki szereti a fantázia könyveket és nagyon sokáig szeretne olvasni ugyanarról a társaságról. : D A fő szereplők, akik mindegyik sorozatban szerepelnek: Claire, Jace, Izzy, Simon és Alec. Ők négyen remek csapatot alkotnak. A könyvben sok a humoros rész, de persze akadnak szomorúak is. Legjobban talán az első és utolsó könyv tetszett. Néha azért volt olyan érzésem, hogy sosem akar végetcérni a történet. :D A mennyei tűz városában akadnak érdekes fordulatok, főleg Simon körül. Nekem azért nagyon tetszett a befejezés. Ha valakinek tetszett a sorozat, annak ajánlom a Magnus Bane kiskönyveket is. Lesznek visszaköszönő szereplők és érdekes információk pár mellékszereplőről is. Például: Camille, Raphael, Herondale család. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések