2014. július 14., hétfő

Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek


Általában könyvtárból válogatok könyveket. Ennek az az oka, hogy hamar (pár nap alatt) kiolvasok egy könyvet, így nincs értelme annak, hogy a polcon porosodjon. : ) Amikor a könyvtáros a kezembe nyomta Az angyal c. kötetet rögtön megtetszett. A könyveknek először a borítóját szoktam tanulmányozni, utána a címét, ha ez a kettő elnyerte a tetszésem, akkor jöhet a tartalom.

" Amikor a tizenhat éves Tessa Gray Viktória királynő uralkodása idején megérkezik Angliába, valami rettenetes vár rá a londoni Alvilágban, ahol vámpírok, boszorkánymesterek és más természetfeletti lények járják az utcákat a gázlámpák alatt. Tessának nincsenek barátai, és egyetlen pillanatra sem érezheti magát biztonságban, ezért menedéket kér az Árnyvadászoktól, akiknek egyetlen célja, hogy megszabadítsák a világot a démonoktól. Ahogy egyre mélyebben merül a világukba, a lány azt veszi észre, hogy egyszerre varázsolja el két legjobb barát, és nem sokára rá kell döbbennie, hogy a szerelem a legveszélyesebb varázslat mind közül."

A Pokoli szerkezet trilógia az 1800-as években játszódik Londonban, szerző részletesen leírja a helyszíneket, így bele tudom képzelni magamat is a könyvbe. :) Szeretem a régebbi időkben játszódó történeteket.
A főhősnő, Tessa  kicsit makacs, de kedvelhető. A másik két főszereplő Will és Jem. Én Willt jobban megszerettem mint Jemet. Will a tipikus rosszfiú karakter, aki minden lányt el tud varázsoli. : ) Jem pedig a szerethető és sajnálható karakter, ugyanis halálos betegséggel küzd. Így a végén tudjuk mire számíthatunk majd. Aki számomra még érdekes szereplő volt, ő Magnus Bane, én őt a Karib-tenger kalózaiból Jack Sparrowhoz tudom leginkább hasonlítani, tudom sok közük nincs egymáshoz, de valahogy mégis, a viselkedésforma. :D  Összegezve én imádtam a könyvet, a szereplőket, a kort, mindent!! Másokkal ellentétben nekem jobban tetszett, mint az írónő másik könyvsorozata, amely úgyszintén az árnyvadászok világába kalauzol el minket.

A trilógia második része A herceg:
A Viktória-korabeli London mágiával átszőtt alvilágában Tessa Gray végre biztonságban érezheti magát az árnyvadászok körében. Ez a biztonság azonban múlandónak bizonyul: a Klávé szakadár tagjai terveket szőnek Charlotte leváltására az Intézet éléről. Ha Charlotte elveszti a pozícióját, Tessa az utcára kerül, és könnyű zsákmánya lesz a titokzatos Magiszternek, aki saját sötét céljai érdekében akarja felhasználni Tessa képességeit.

Ebben a kötetben végre kiderül Will titka. Ez a titok egészen kiskoráig nyúlik vissza, egy szomorú befejezéssel, a nővére elvesztésével. Szomorú, hogy évekig tévhitben élt és nem alakíthatott ki szoros kapcsolatot senkivel. Amikor végre rájön az igazságra már túl késő számára. Tessa a másik férfit választotta.
Én még ezek után is Willnek drukkolok. : )

A trilógia befejező része pedig A hercegnő:
"Tessa Graynek boldognak kellene lennie – hiszen minden menyasszony boldog, nem? Csakhogy miközben az esküvőjére készül, egyre több árny vetül a londoni Intézet árnyvadászaira. Új démon bukkan fel, akit vér és titkok fűznek Mortmainhez; ahhoz a férfihoz, aki könyörtelen automatonjai, a pokoli szerkezetek segítségével az árnyvadászok elpusztítására törekszik. Mortmainnek már csak egyetlen dologra van szüksége, hogy megvalósítsa a tervét.Tessára.
Charlotte Branwell, az Intézet vezetője elkeseredetten igyekszik felkutatni Mortmaint, mielőtt a férfi lecsap. Jem és Will, a két Tessa szívéért versengő fiú mindent megtenne, hogy megmentsék a lányt.  Egy haldokló árnyvadász utolsó szavai elvezethetik Tessát és a barátait Mortmainhez, de a kis csapat egyedül nem veheti fel a harcot. A szövetségeseik által cserben hagyott árnyvadászok csapdában találják magukat, amikor Mortmain ráteszi a kezét a Jemet életben tartó orvosságra. Miközben legjobb barátja a halál kapujában van, Willnek mindent kockára kell tennie, hogy megmentse a lányt, akit mind a ketten szeretnek.Hogy időt nyerjenek Will számára, Magnus Bane, a boszorkánymester és Henry Blackwell megalkotnak egy eszközt, ami segíthet Mortmain legyőzésében.
Tessa ráébred, hogy valódi természete példátlan hatalmat biztosít neki, így valójában egyedül ő húzhatja ki saját magát a csávából. De mit tehet egy magányos lány egy hadsereg ellen, még ha angyalok erejét is állíthatja csatasorba?"

A befejezés még nem érkezett meg hozzánk, de alig várom, hogy elolvashassam végre. : ) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések