2014. július 31., csütörtök

Alyson Noel: Lúzerek és bálkirálynők

 

Stréberek, pedálgépek, elsőbálozók, focisták – te hová illesz a sorban? Új lánynak lenni durva – kérdezd Rio Jonest! A New York-i jövevénynek fogalma sincs, hogyan illeszkedjen be a puccos, új magániskolába Dél-Kaliforniában. Ráadásul elkésett, túlöltözött, és egy Duran Duran számról kapta a nevét, ez pedig nem könnyíti meg számára az első napot. Aztán megismerkedik Kristivel. A lány gyönyörű, gazdag, és pompomlány. A Newport Beach Középiskola méhkirálynője nem barátkozik akárkivel, ezért Rio boldog, amikor meghívást kap az iskola legexkluzívabb, népszerű lánycsapatába. Természetesen, mint minden klubnak, Kristinek és barátnőinek is vannak szabályaik: Mindig mosolyogj (még ha nem is gondolod komolyan), mindig öltözz csinosan (és sose vedd fel kétszer ugyanazt), és mindig flörtölj (de csak sportolókkal, felsősökkel és főiskolás srácokkal). Rio eleinte nagyon jól érzi magát, de amikor egyre jobban elmerül a nagyvilági társaságban, rájön, hogy van még egy szabály, amelyet új barátnői elfelejtettek megemlíteni: Ne bosszantsd fel Kristit…

Kicsit fura ezt a könyvet olvasni, mint vörös pöttyös sorozat egyik tagját. Hiszen nem illik bele a többi vámpíros-vérfarkasos könyvek közé.
A könyv az iskolai életet szemlélteti egy  olyan lány szemszögéből, aki kicsit kilóg a sorból. Nem érdeklik a puccos dolgok. Egyszerűen öltözködik, viselkedik. Amíg meg nem ismerkedik Kristivel.
Rio, a főszereplő anyukája egy volt szupermodel, az apukája pedig ügyvéd. A család elköltözik Dél-Kaliforniába, ahol nehéz beilleszkednie az új környezetbe. A könyv főként az új helyzetét szemlélteti.Csatlakozni akar egy klubhoz, ahol nem éppen kedves emberek fogadják majd. Az elvárásaik pedig rengetegek. Sosem értettem mért akar valaki egy ilyen közösségbe tartozni, ahol megszabják neked, hogy mit csinálj, mikor csinálj, kivel beszélgess, kivel ne beszélgess. Nem tetszik, hogy a történet tele van drogokkal meg piálásokkal. Kristi a csapat feje pedig borzalmas, egyáltalán nem volt szimpatikus és a családja sem.
A könyv hasonlít a bajos csajok c. filmhez. Bár ez nem probléma, nekem nagyon tetszett az a film. Kedvelem a hasonló témájú könyveket, sorozatokat.
Néhány rész elég furára sikeredett, a befejezéssel sem voltam megelégedve. Mintha félbe hagyta volna az írónő a könyvet. A főszereplő sem volt a kedvencem. Főleg az nem tetszik, hogy folyton azt hangoztatja, hogy ő Rio és a Duran Duran számról kapta a nevét. Nem érdekel!
Végülis nem bántam meg annyira, hogy elolvastam. Bár az írónő többi könyve sem lopta be magát a szívembe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések