2014. június 29., vasárnap

Sarah J. Maas: Üvegtrón

Imádom a vörös pöttyös könyvsorozatot.
Az egyik kedvencem: Sarah J. Maas: Üvegtrón
 Annyira megtetszett, hogy pár nap alatt be is fejeztem a könyvet :)  Az elején megismerkedhetünk Celaenaval. Börtönben eltöltött egy kemény évéről, nagyon részletes leírást kapunk a helyszínekről, a szereplőkről, mondjuk nem csoda 550 oldalba bele is fér. :)
A szörnyű év után eljön érte két megmentő, akikhez később komolyabb kapcsolatok is fűzik a lányt. Elviszik Távolvégbe, hogy megküzdjön a szabadságáért a herceg bajnokaként. A győzelem azért nem ilyen egyszerű, ha nyer a király gyilkosa lesz.
Én a  küzdelmeket kicsit durvábbnak képzeltem el, nem csak nyilakkal kell célba találni és falat mászni.
 A király nekem nem szimpatikus, később biztos tartogat még meglepetést. Nehemia hercegnő a második kedvenc karakterem. Celaena legjobb barátnőjévé válik. :)
A herceg és Westfall kapitány is nagyon kedvelhető személyiség. Konkrétan sosem írják le, hogy kibe is szerelmes valójában a lány. A könyv felénél a történet furcsa fordulatot vesz, bejön a képbe a mágia. Celaena a szobájában felfedez egy titkos ajtót, ami mögött, még három másik ajtó fogadja, az egyik a szabadságba vezetne, ő mégsem menekül a sorsa elől. A rejtélyes ajtók mögött felfedez egy sírkamrát, amelyben Távolvég első királya és királynője nyugszik. Innentől a történet már elég szövevényes és persze nem akarok mindent elmondani. Csak azt tudom mondani, hogy nagyon jó könyv, egyszerűen imádom. : )"Az ismert világ leghíresebb orgyilkosa. Celaena Sardothien gyönyörű és halálos. A sors nagy dolgokat tartogat a lenyűgöző, ifjú nő számára.
Távolvég sötét, nyomorúsággal teli sóbányáinak mélyén egy megviselt,tizennyolc éves lány robotol a rabszolgák között. Életfogytiglanig tartó kényszermunkára ítélték. Hiába képezték ki a földrész legjobb orgyilkosai. Hiába lett a halálos mesterség leghíresebb művésze. Elkövetett egy végzetes hibát. Elfogták.
A kegyetlen börtönbe egy napon különös látogató érkezik. Az ifjú és felettébb jóképű Westfall kapitány meglepő ajánlatot tesz a rettegett orgyilkosnak. Szabad lehet, ha előtte végrehajt egy hihetetlenül vakmerő és elképesztően nehéz feladatot. Az ország koronahercege bajnokot akar küldeni az apja halálos versenyére. Csatasorba állnak a
birodalom legtehetségesebb tolvajai és legkönyörtelenebb harcosai. A küzdelem tétje az életben maradás. Ha győz, Celaena visszanyeri a szabadságát. Függetlenül attól, hogy képes lesz-e megnyerni a kegyetlen versengést, megrázó felfedezés vár az ifjú hölgyre. Már csupán az a nagy kérdés, hogy meglágyulhat-e egy orgyilkos kőszíve."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések